Zes nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, negentien in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend zes nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden negentien nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen evenveel besmetting als tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden drie besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Veendam (8). Een inwoner van de gemeente Groningen werd met COVID-19 opgenomen in een ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen gemeld, net als zondag. In de voorgaande vierentwintig uur werd geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 6 0 0 Midden Groningen 2 1 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 1 0 0
Veendam 0 0 0 Westerkwartier 1 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 1 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 8 0 0
Totaal 19 1 0

Landelijk vonden de GGD’en 899 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 142 minder dan gisteren. In totaal zijn 32 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan acht op een IC. Het RIVM registreerde drie overlijdens door COVID-19.

Deel dit artikel: