Werkzaamheden aan Kattenbrug deels hervat

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente is weer gestart met de werkzaamheden aan de Kattenbrug aan het Schuitendiep. Het gaat om werkzaamheden die vergunningvrij kunnen worden uitgevoerd.

De werkzaamheden waren stilgelegd, omdat die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Een omwonende had bezwaar aangetekend. De werkzaamheden die hervat zijn behelzen onder meer het werk aan het riool.

Ook worden twee nieuwe omgevingsvergunningen aangevraagd om het werk aan de Kattenbrug zelf te mogen vervolgen. Een vergunning is al verleend. Hiermee kunnen de constructieve delen van de landhoofden van de Kattenbrug gerealiseerd worden. De betonwerkzaamheden hiervoor zijn al gestart.

De Kattenbrug wordt volgens de gemeente een belangrijk OV verbinding tussen het Zuiderdiep en de Diepenring.

 

 

Deel dit artikel: