Categorieën: Nieuws

Voorbereidingen The World We Live In Festival in volle gang: “Heel spannend”

De voorbereidingen op het festival The World We Live In zijn in volle gang. Vanaf 1 juli staat Groningen vier dagen lang in het teken van kunst en muziek.

“Het gaat heel goed”, vertelt Liane Dolgopolova van de organisatie. “Komende week starten we met de verkoop van tickets en ondertussen zijn we bezig om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.” Het festival begint op 1 juli met verschillende kunst-, ambacht- en muziekworkshops in het Floreshuis. Op 2 en 3 juli is het festival te vinden in De Loods aan de Neutronstraat waar diverse cross-arts performances en displays te zien zijn. Op de vierde dag wordt het afgesloten in het Prins Claus Conservatorium met een reeks korte filmvertoningen met Q&A gevolgd door een interactief discussiepanel.

Livestream
“Het bijzondere is dat het niet alleen fysiek plaats zal vinden. Parallel loopt er ook een livestream waar mensen uit de hele wereld mee kunnen kijken. Online zullen er ook vooraf opgenomen video’s en beelden te zien zijn die door onze deelnemers van over de hele wereld zijn ingezonden. Want behalve lokaal talent kunnen ook musici en kunstenaars uit andere landen zich laten zien.”

Creatieve boodschappen delen
Het festival is opgezet om kunstenaars en creatievelingen uit verschillende disciplines en achtergronden de mogelijkheid te geven om creatieve boodschappen met elkaar, en met het publiek, te delen. Met het open platform wordt ruimte geboden om na te denken over actuele mondiale kwesties en lokale humanitaire kwesties, wordt getracht het bewustzijn over verschillende onderwerpen te vergroten en is er de mogelijkheid om opbouwende kritiek te geven op de moderne samenleving.

“Voor de eerste keer vier dagen”
Dolgopolova noemt het spannend. “We zijn al een hele tijd bezig, samen met een grote groep mensen, om het festival op te zetten. Je ziet het steeds groter worden, je ziet het opbloeien. Door de coronacrisis is het natuurlijk spannend. Wat kan er wel, wat kan er niet? Het is nu de vierde of vijfde keer dat dit festival gehouden wordt. De afgelopen jaren was het altijd maar één of twee dagen. Dit keer is het voor het eerst vier dagen. Dat maakt het natuurlijk spannend, maar ook ontzettend leuk.”

Meer informatie over het festival vind je op deze website.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

1 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

1 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

3 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

3 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

3 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

4 uur geleden