Vijf nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, vijftien in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden vijftien nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen één besmetting minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden twee besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Er werden geen ziekenhuisopnames of stergevallen gemeld binnen de provincie Groningen. Dat was ook zondag het geval.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 5 0 0 Midden Groningen 1 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 2 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 1 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 2 0 0
Totaal 15 0 0

Landelijk vonden de GGD’en 585 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 116 minder dan gisteren. In totaal zijn zeventien mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan vijf op een IC. Het RIVM registreerde één overlijden door COVID-19.

Deel dit artikel: