Storing in afstandsbediening bruggen Noord-Willemskanaal; wachttijden tot anderhalf uur

nieuws

Door een storing met afstandsbediening kunnen brugwachters in de gemeente Groningen vrijdagmiddag geen actieve beelden zien van de bruggen over het Noord-Willemskanaal. 

Het camerabeeld van de bruggen in de brugwachterspost zit vast. De gemeente is met de softwareleverancier op zoek naar een oplossing voor het probleem, maar de oorzaak lijkt nog niet boven water. De storing houdt in ieder geval het hele weekend aan, maar kan ook langer gaan duren.

Voor de veiligheid worden bruggen nu handmatig bediend. Daardoor moeten schepen mogelijk lang wachten, zo verwacht ook de gemeente Groningen. “Het is mooi weer en daarom is er een hoop pleziervaart. De meeste schepen kunnen niet onder de lage bruggen doorvaren. Als er een brug open moet, moet een brugwachter naar deze brug toe komen”, zo stelt een woordvoerder van de gemeente.

Volgens de gemeente kunnen de wachttijden voor scheepvaart oplopen tot anderhalf uur: “We verwachten dan ook dat het aantal wachtende schepen gaat oplopen en op den duur niet meer op één hand te tellen is.”