Start subsidieaanvragen voor gebouwen in aardbevingsgebied

nieuws

Eigenaren van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied die opgenomen zijn in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) kunnen vanaf vandaag (dinsdag) subsidie aanvragen.

Het gaat om een subsidie van maximaal 17.000 euro die eigenaren bijvoorbeeld kunnen besteden aan onderhoud, een uitbouw of zonnepanelen.

Eigenaren kunnen een voorschot aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland. De eigenaar moet de maatregelen vervolgens binnen drie jaar treffen.

De subsidie is bedoeld voor eigenaren van gebouwen die nog geen beoordeling over de schade hebben gehad. Eigenaren die al een versterkingsadvies hebben en kiezen voor een nieuwe beoordeling komen ook voor deze subsidie in aanmerking.

Zij kunnen de subsidies aanvragen als ze een besluit van NCG hebben om hun gebouw opnieuw te laten beoordelen. Aanvullend komt er voor deze eigenaren ook een vrij besteedbaar bedrag van 13.000 euro beschikbaar.

Eigenaren die door hun gemeente geselecteerd zijn voor maatwerk komen ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 13.000 euro.