Stadspartij wil snelle oplossing voor sluiting zwembaden voor recreanten

nieuws
Foto: MARIE JEANNE Iliescu from FreeImages

Er moet op korte termijn een oplossing worden bedacht om zwembad De Parrel, het Helperzwembad en het zwembad in Kardinge weer te openen voor recreanten. Dat wil de Stadspartij.

De fractie stelt woensdagmiddag vragen aan het college van B & W over sluiting. “Nu het mooi weer is en de coronamaatregelen zijn versoepeld, willen veel mensen graag zwemmen”, zo stelt Amrut Sijbolts, Fractievoorzitter van de Stadspartij in zijn vragen aan het college. “Er moeten toch oplossingen te verzinnen zijn om de zwembaden nu eindelijk te
openen nadat ze maanden dicht zijn geweest. Voor veel Stadjers is dit besluit onbegrijpelijk.”

De Papiermolen heeft haar deuren inmiddels wel weer geopend, maar volgens Sijbolts is de aanmeldprocedure erg omslachtig en veroorzaakt deze veel telefoontjes bij het betreffende zwembad. De fractie ziet deze procedure graag simpeler, bijvoorbeeld door alleen een registratieplicht te laten gelden. Daarmee wil de fractie het zwembadbezoek bevorderen en laagdrempeliger  maken.

Deel dit artikel: