RIVM telt 6 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 13 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 6 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 13.760 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 13.754. Dit betekent een stijging van minder dan 0,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 13 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Het Hogeland gaat het om 4 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 2 en Veendam 1. In de overige gemeenten bleven de tellers op 0 staan.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 552 personen positief getest op het coronavirus. Dit zijn er minder dan het 7-daags gemiddelde dat op 642 staat. In de ziekenhuizen werden 19 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 3 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 339 coronapatiënten in het ziekenhuis, dit zijn er 24 minder in vergelijking met vrijdag, waarvan er 141 op de IC liggen. Er werden geen nieuwe sterfgevallen bij het RIVM gemeld.

Deel dit artikel: