RIVM telt 5 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 10 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 5 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 13.741 personen positief getest op het coronavirus. Dinsdag lag dit aantal nog op 13.736. Dit betekent een stijging van bijna 0,1 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 10 personen positief getest. De meeste besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Veendam gaat het om 2 nieuwe gevallen en in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier om 1 geval.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 652 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt lager dan het 7-daags gemiddelde dat op 748 staat. In de ziekenhuizen werden 24 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 5 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 425 coronapatiënten in het ziekenhuis, dit zijn er 37 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 170 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 4 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: