Protestactie ‘Call for Freedom’ brengt ruim honderd man op de been in Stad

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen / www.rieksoijnhausen.nl/

De protestactie ‘Call for Freedom’ heeft zondag ruim honderd mensen op de been gebracht in Stad. De actie in Groningen is onderdeel van een landelijke actie.

Het protest begon rond 13.00 uur op de Ossenmarkt. Daarna marcheerde men door de stad waarbij men onder andere door het Noorderplantsoen liep. Deelnemers dragen borden en spandoeken bij zich. Daarop waren teksten te lezen als ‘geen test=geen virus’ en ‘wij hebben meer moeite gestoken in deze borden dan de regering in het welzijn van onze kinderen’. Een fotograaf schat dat het aantal deelnemers in Groningen tussen de 100 en 150 ligt.

Behalve in Groningen vinden er ook protestacties plaats in elf andere provinciehoofdsteden. De organisatie pleit voor een vrij land. Sinds de uitbraak van het coronavirus zien zij dat de vrijheid hen langzaam ontnomen wordt. De actie vindt op zondag plaats omdat het op 6 juni precies 77 jaar geleden is dat de geallieerden operatie Overlord begonnen die uiteindelijk Europa bevrijdde van het Duitse juk. “Is de strijd geleverd door de geallieerden voor niks geweest? Wij willen liefde, vrijheid en democratie”, aldus de organisatie.

Foto: Rieks Oijnhausen / www.rieksoijnhausen.nl/
Deel dit artikel: