“Maandag zonnige perioden, komend weekend stroomt koelere lucht binnen”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De komende dagen verlopen droog waarbij de zon flink wat ruimte krijgt. Volgend weekend is er kans dat er wat koelere lucht het land binnenstroomt. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Het was zondag tandenknarsen”, blikt Kamphuis terug. “In Friesland scheen de zon volop en opklaringen schoven door tot aan Grijpskerk. De stad kreeg er echter pas in de avond mee te maken. Onderstaand zie je een afbeelding die de tweedeling mooi in beeld brengt. Het westen een dagje voluit zon, de oostelijke helft grijs en zelfs wat motregen. Die verschillen worden maandag ongedaan gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Bovenstaand kaartje laat goed de tweedeling zien. Zonneschijn in Friesland, in Groningen bewolking. Illustratie: buienradar.nl

Rustig en zonnig
“Maandag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. Bij een zwakke of matige noordenwind, windkracht 2 of 3, wordt het 20 graden. Dinsdag is het een vrij rustige en ook zonnige dag met temperaturen die oplopen tot rond de 22 graden. Woensdag is het wederom zonnig. Met 23 graden wordt het dan alweer een graad warmer.”

“Donderdag en vrijdag zijn er zonnige perioden met zo nu en dan een paar wolkenveldjes en een kleine kans op een bui. De maximumtemperaturen lopen op naar 23 of 24 graden. Tijdens het weekend zou het kwik wat lager uit kunnen gaan pakken als er vanuit het noorden even wat koelere lucht instroomt.”

Deel dit artikel: