Leon Williams blijft nog zeker drie jaar bij Donar

nieuws
Leon Williams - Foto via Donar

Leon Williams blijft nog zeker drie jaar verbonden aan de Groningse basketbalclub Donar. Vrijdag ondertekenden Williams en Donar een overeenkomst.

Williams, die geboren werd in juli 1991 in Amersfoort, is sinds 2019 als point guard actief voor Donar. Daarvoor speelde hij voor Den Helder. Williams heeft er ook al een flinke loopbaan opzitten. Donar is zijn achtste profclub en met het verlengen van het contract ziet het er naar uit dat hij zijn langste tijd in Groningen heeft gespeeld.

“Hartstikke blij”
De rol die Williams bij Donar vervult is in de afgelopen twee seizoenen gegroeid naar één waarin hij vaak de startende point guard was. Het is sowieso een eer om voor Donar uit te komen, laten we dat vooropstellen”, vertelt Williams. “Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat Donar mij drie jaar wilde vastleggen. Dat zegt ook een hoop over hun vertrouwen in mij. Ik voel me daarbij ook ontzettend op mijn gemak in Groningen en heb het enorm naar mijn zin hier. Ik ken Matthew Otten (coach, red.) al een tijdje. Zowel met NMT (Nederlands Mannen Team) maar ook in mijn tijd in Den Bosch. Hij heeft enorme stappen gemaakt en kijk er naar uit om met hem te werken en hopelijk een succesvolle tijd door te brengen.”

“Werkethiek van uitzonderlijk niveau”
Ook Otten reageert verheugd: “Leon speelt zijn beste basketbal de afgelopen jaren. Wat hij met het Nationale Team bereikt heeft is ongelooflijk. Zijn werkethiek is van een uitzonderlijk niveau en hij is een belangrijk onderdeel van wat we willen bereiken. Daarnaast is het een geweldige persoon en iemand die het team voorop stelt. Dat is een van de belangrijkste elementen waarop we onze teamopbouw baseren.”

Het team voor het komende seizoen bestaat nu uit Thomas Koenis, Willem Brandwijk, Henry Caruso, Austin Luke en Leon Williams.

Deel dit artikel: