Komend weekend meerdere afsluitingen op en rond zuidelijke ringweg

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Aankomend weekend zijn er meerdere afsluitingen op en rond de zuidelijke ringweg. Weggebruikers moeten rekening houden met veel omleidingsroutes, zo stelt Groningen Bereikbaar dinsdagmiddag.

Zo is de verbindingsweg van de westelijke ringweg (N370) naar de A7 het hele weekend afgesloten voor verkeer richting Drachten. Omrijden kan via een rondje ringwegen, via de Peizerweg en Hoogkerk of via het Julianaplein, de A28 en de af- en oprit naar Groningen-Zuid.

Combinatie Herepoort werkt ook aan de sloop van het oude viaduct en de bouw van het nieuwe viaduct over de Europaweg. De zuidelijke ringweg is daarom het hele weekend afgesloten voor verkeer richting Hoogezand, tussen de afrit 38 naar de Europaweg en de oprit 38 bij de Kieler Bocht. Het verkeer wordt omgeleid via de Europaweg en knooppunt Westerbroek.

Daarnaast is de afrit van de zuidelijke ringweg naar Helpman aanstaande zaterdag van 07.00 uur tot 23.00 uur afgesloten. Verkeer vanaf het Julianaplein richting het centrum wordt omgeleid via de afrit naar Groningen-Zuidoost en de Europaweg.

Ook ’s nachts werkzaamheden en verkeershinder

In de avonden en nachten van aankomend weekend is de zuidelijke ringweg dicht tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg voor verkeer richting Drachten en Assen. Deze verkeersstroom wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijk en westelijke ringweg.

In de nacht van zondag op maandag, tussen 20.00-06.00 uur, is de Europaweg afgesloten onder het ringwegviaduct voor verkeer richting het centrum van Groningen. Verkeer kan omrijden via de Herningweg, de Bornholmstraat en de Lübeckweg.