Kans is groot dat Groningen komende dinsdag naar niveau ‘waakzaam’ gaat

nieuws
Foto Wouter Holsappel. Corona, inenting,vaccinatie

Mochten er de komende 48 uur geen gekke dingen gebeuren is besmettingscijfers en ziekenhuisopnames dan is de kans groot dat Groningen naar het laagste risiconiveau gaat dat het land kent.

Op dit moment bevinden acht regio’s in het land zich nog op het niveau ‘zeer ernstig’, elf regio’s scoren ‘ernstig’ en zes regio’s hebben de status ‘zorgelijk’. Het risiconiveau wordt geïndexeerd op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Daarbij speelt het aantal inwoners ook een rol. Op basis van de cijfers van zondag zouden elf veiligheidsregio’s nu onder het niveau ‘waakzaam’ vallen. Dit is het laagste niveau. Van deze elf regio’s staan Groningen en Friesland er het beste voor.

In Groningen en Friesland ging het de afgelopen week om gemiddeld 18,5 positieve tests op 100.000 inwoners. Deze aantal werden nog niet zo lang geleden dagelijks behaald.

Deel dit artikel: