“Het is wonderbaarlijk dat zoveel mensen je gelijk weer weten te vinden, echt super”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Directeur Dirk Nijdam van Forum Groningen is dit weekend één van de mensen die met een grote glimlach rondloopt. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen mag Forum Groningen weer open. En dat is men bij het Forum niet ontgaan.

“Het is echt heel goed gegaan”, vertelt Nijdam zondagmiddag. “Ik vind het ook wonderbaarlijk hoeveel mensen je ook direct weer weten te vinden. Dat ze je niet vergeten zijn en dat ze gelijk weer langskomen. Gisteren hadden we ongeveer 5.000 bezoekers. Op het drukste moment hadden we op hetzelfde moment 500 mensen binnen. Dat lijkt heel veel maar we hebben een heel groot gebouw. En uiteraard houden we ons aan de geldende coronamaatregelen. Mensen kunnen vrij naar binnen lopen, willen ze naar de horeca, film of museum dan moet er gereserveerd zijn. Dit kan avntueel ter plekke.”

Films zijn in trek
Volgens Nijdam is er vooral veel interesse in de animatie en het ontdekken van games bij Storyworld. “Maar ook de expositie over de kleipoppetjes van Aardman zijn in trek en zijn onze filmzalen nagenoeg uitverkocht. In onze filmzalen kunnen we maximaal vijftig mensen herbergen. Dus we zitten ook snel vol. Daar komt bij dat we een aantal populaire titels op het witte doek laten zien. We zien dat ‘De Slag om de Schelde’ en ‘Nomadland’ gewoon erg in trek zijn.”

“Energie stroomt je tegemoet”
De directeur geeft aan dat men dit ook nodig had. “Eindelijk wordt er weer genoten van het gebouw. Als je nu naar binnen stapt dan komt de energie je weer tegemoet. Een heel verschil met vorige week, toen er alleen nog personeel rondliep. We hebben ook alles in het werk gesteld om zaterdag weer goed open te kunnen. We hebben alles gepoetst en alles ingericht. En dat je dit weekend dan weer ziet dat de roltrappen volstromen en de mensen hun eigen plekjes creëren, dat maakt mij heel blij en trots.”

Meer informatie over Forum Groningen vind je op deze website.

Deel dit artikel: