“Het is prachtig om al die vrolijke koppies weer op het veld te zien”

nieuws
Foto: VVK Groningen

Personen tot en met 17 jaar mogen vanaf zaterdag weer zonder beperkingen trainen en jeugdwedstrijden spelen tegen voetballers van andere verenigingen. Bij voetbalvereniging VVK in Stad zaterdag veel blije gezichten.

“Hier hebben we op gewacht”, vertelt Rik Spijk van de voetbalvereniging. “De afgelopen maanden kon er doordeweeks wel getraind worden maar dat er op zaterdag weer wedstrijdjes tegen andere teams gespeeld kunnen worden, dat was al weer even geleden. Het is prachtig om al die vrolijke koppies weer op het veld te zien. Daar doe je het voor. Sommigen waren vanochtend ook extra vroeg op de club aanwezig.”

Vier wedstrijden
Bij VVK stonden er zaterdag vier wedstrijden op het programma die gehouden werden in het kader van een regiocup. “Persoonlijk vind ik dat er door deze regiocup een leuk staartje aan de competitie is bedacht. Het betekent dat er de komende vijf weken nog leuke wedstrijden gehouden kunnen worden. Bij ons werden er vier wedstrijden gespeeld, drie thuis en één uit. De eerste thuiswedstrijd tegen V.V. Gorecht hebben we vanwege het slechte weer af moeten gelasten. Ons JO8-team speelde tegen Zuidhorn. In deze wedstrijd werd het 7-7. JO11 speelde tegen Lycurgus. Die wedstrijd wisten wij met 5-3 te winnen. En JO13 speelde een uitwedstrijd tegen Gorecht, daar werd het 11-3 voor Gorecht. Al met al was het een geslaagde dag.”

“Nog druk op zoek geweest naar shirts”
De afgelopen week is er volgens Spijk nog wel veel werk verzet. “Vorige week vrijdag zaten we voor de televisie te kijken naar de persconferentie. Toen kregen we te horen dat het weer kon. De afgelopen dagen moest er nog heel veel geregeld en gedaan worden, maar het is gelukt. We hebben bijvoorbeeld nog druk lopen zoeken naar shirts en vanochtend kreeg ik een appje van iemand of we ook nog ergens voetbalschoenen hadden liggen.”

Blije gezichten
Ook penningmeester Jan-Martin Koetje is tevreden. “Wat ik gehoord heb is dat er leuk gevoetbald is. En dat hadden we ook weer nodig. Gelukkig kunnen we ook weer gebruik maken van de kleedkamers. Daar mogen maximaal zes mensen tegelijkertijd verblijven, maar dat is goed te regelen. Ouders mogen zich nog niet langs het veld begeven, maar wij hebben het geluk dat we een kantine hebben met een dakterras. Daar mogen mensen wel zitten, waar ze ook nog eens kunnen genieten van een lekkere kop koffie. Kortom, veel blije gezichten. Heel mooi.”