Categorieën: Nieuws

“Dit was heel mooi, heel respectvol. Maar ik ga hem ontzettend missen”

De stille tocht in Hoogkerk heeft woensdagavond vele honderden mensen op de been gebracht. Goede vrienden van het slachtoffer noemen de tocht indrukwekkend en erg respectvol.

“Het was een goede vriend van mij en hij was ook een buurjongen”, vertelt één van de jongens na afloop van de stille tocht. “Een betere vriend dan hem kon je ook niet wensen. Hij was altijd eerlijk.” Een andere buurjongen: “Ik ging vaak met hem sporten. We hebben samen vaak gezwommen. We waren hele goede vrienden. Ik ga hem heel erg missen.” Dat de stille tocht honderden mensen op de been bracht raakt de jongen. “Ja, ik vind het heel mooi. Heel respectvol ook. Dat er zoveel mensen zijn gekomen, dat is geweldig. De hele straat stond vol met mensen. Met die ballonnen ook, dat vond ik heel mooi.”

“Fijn dat we dit samen zo hebben kunnen doen”
Initiatiefneemster van de stille tocht is Jaroslava Smydova. “We hebben dit uit respect gedaan, maar ook omdat het de wens van de ouders van het slachtoffer was. Vooraf waren er schattingen dat er tussen de 500 en 1.000 mensen op af zouden komen. Wij denken dat die er ook zeker zijn geweest. Het geeft een ontzettend fijn gevoel. Fijn dat we dit samen zo hebben kunnen doen. Dat we samen ons respect kunnen tonen en ook geweldig dat alles zo snel geregeld kon worden. Heel veel organisaties hebben er aan meegewerkt en uiteindelijk is alles binnen 24 uur geregeld. We zijn blij dat we dit voor de ouders hebben kunnen doen.”

Stille tocht
De stille tocht begon woensdagavond om 19.00 uur bij de supermarkt waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. De stoet liep vervolgens via het huis waar de 14-jarige jongen woonde terug naar de Zuiderweg. De jongen kwam afgelopen zondag om het leven bij een steekpartij in een supermarkt aan de Zuiderweg. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten kwam de tiener ter plaatse om het leven. Een 23-jarige verdachte kon korte tijd later aangehouden worden.

Foto: Rieks Oijnhausen / http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Foto: Rieks Oijnhausen / http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Zaanbrug heeft kuren, bussen slaan haltes over

De Zaanbrug stond vrijdagmiddag opnieuw enige tijd in storing. Het brugdek bleef omhoog staan en…

47 seconden geleden

Badeendjes ‘racen’ naar de finish in de Papiermolen, voor de vrijheid en voor de kas van het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival Groningen liet vrijdagmiddag 6.000 badeendjes te water in de Papiermolen. De ‘Badeendenrace voor…

31 minuten geleden

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein waren veelal kapot en het groen in de bakken…

1 uur geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

2 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

3 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

4 uur geleden