Afsluiting A28 zorgt voor files in Groningen-Zuid

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Vanwege de afsluiting van de A28 tussen Groningen-Zuid en Groningen staan er al de hele middag files. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur.

Door werkzaamheden is de A28 dit weekend tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein afgesloten. Verkeer richting Groningen wordt bij Groningen-Zuid van de snelweg geleid. Daardoor staat het vast bij deze afrit. Ook is het druk op de Laan Corpus den Hoorn. Vervoersbedrijf Qbuzz meldt dat ook zij hinder ondervinden. Bussen zijn langer onderweg en lopen daardoor vertraging op. Ook zouden verschillende busritten uitgevallen zijn.

Vanwege de werkzaamheden gelden er verschillende omleidingen. Verkeer op de A28 richting Groningen rijdt via de afrit Groningen-Zuid naar de Laan Corpus den Hoorn en daarna via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg of zuidelijke ringweg. Verkeer vanuit Assen wordt omgeleid via de N33 en de A7 of via de N386 en de N372. Verkeer uit Meppel en Zwolle krijgt het omleidingsadvies om via de A32 en de A7 te rijden. Verkeer uit Haren richting Groningen wordt omgeleid via de Rijksstraatweg en de Verlengde Hereweg. De oprit vanaf Haren naar de A28 richting Groningen is eveneens afgesloten. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 06.00 uur.