Acht nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; zeventien in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds woensdagochtend toegenomen met acht infecties. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens negen infecties vastgesteld.

De acht nieuwe besmettingen in de gemeente zijn er twee meer dan in de voorgaande vierentwintig uur.  In de rest provincie maakte het RIVM melding van negen infecties, evenveel als woensdag.

Er werd door het RIVM geen melding gemaakt van nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen binnen de provinciegrenzen. Dat was ook woensdag het geval.

Hieronder vindt u een overzicht met het aantal besmettingen dat tussen woensdag- en donderdagochtend is gemeld bij het RIVM uit de provincie Groningen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 8 0 0 Midden Groningen 0 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 1 0 0
Veendam 0 0 0 Westerkwartier 1 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 5 0 0
Totaal 17 0 0 Overig 0 0 0

In Nederland als geheel vond het RIVM tussen woensdag- en donderdagochtend 1.086 nieuwe besmettingen, zeventig meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. 37 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan vijf op een IC. Drie mensen overleden aan COVID-19. Woensdag waren dat er vier.

Deel dit artikel: