14 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 32 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 14 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden 18 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werd één besmetting meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden vier besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (zes besmettingen).

In Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen vastgesteld tussen maandag- en dinsdagochtend. Dat was ook maandag het geval.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 14 0 0 Midden Groningen 2 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 6 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 1 0 0
Oldambt 3 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 0 0 0
Totaal 32 0 0

Landelijk meldt het RIVM 1.465 nieuwe besmettingen, 25 minder dan gisteren. Er werden 52 mensen opgenomen in een ziekenhuis, waarvan drie op een IC. Bij het RIVM werden veertien overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag drie.

Deel dit artikel: