’11 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 24 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 11 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 13 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen was even hoog als het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden acht besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Er werd door het RIVM geen melding gemaakt van nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen binnen de provinciegrenzen, net als donderdag.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 11 0 0 Midden Groningen 5 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 0 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 3 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 3 0 0
Totaal 24 0 0

Landelijk vonden de GGD’en 1.417 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 190 minder dan donderdag. Er werden 59 mensen opgenomen in een ziekenhuis met het coronavirus, waarvan acht op een IC. Drie mensen overleden aan COVID-19, twee minder dan woensdag.

Deel dit artikel: