RWS: ‘Alles op alles om vaarweg vandaag vrij te maken’

nieuws
Foto: Marcel Hulshof

Aan het einde van maandagmiddag is de Gerrit Krolbrug nog steeds niet verwijderd van de vaarweg in het Van Starkeborgkanaal. Rijkswaterstaat laat weten dat nu alles op alles wordt gezet om de vaarweg nog voor dinsdag vrij te krijgen.

De loopbruggen voor voetgangers en fietsers volgen hoogstwaarschijnlijk op een ander moment. “We zetten alles op alles om vandaag te realiseren dat de scheepvaart door kan”, zo meldt Rijkswaterstaat op Twitter

“Door de aanvaring klemde de Gerrit Krolbrug in de muur”, zo stelt Rijkswaterstaat. “Met veel inspanning hebben we het brugdek vrijgemaakt. Met behulp van een hydraulische cilinder wordt de zuidzijde van de brug op het draaipunt gelegd, zodat de vaarweg vrij is.”

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een aanvaring plaats met de Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal. De brug raakte daarbij ernstig beschadigd. Alle opvarenden en de scooterrijder die op de brug reed op het moment van de aanvaring, zijn met de schrik vrijgekomen.

Rijkswaterstaat startte zaterdagmiddag een operatie om de vaarweg weer te openen, maar door complicaties is dit tot maandagavond nog niet gelukt.