RUG: ‘Bouw Feringa Building verloopt voorspoedig’

nieuws
Screenshot uit een video van de Rijksuniversiteit Groningen

De bouw van het ‘Feringa Building’ op de Zernike Campus Groningen verloopt voorspoedig. Dat heeft de Rijksuniversiteit Groningen afgelopen week laten weten.

Een maand geleden bereikte de bouw van de vervanger van de huidige Nijenborgh 4 op de Zernike Campus het hoogste punt. Inmiddels worden de eerste installaties voor de beheersing van het binnenklimaat in het gebouw gehesen. Als Fase 1 klaar is, naar verwachting volgend jaar zomer, kunnen de eerste onderzoeksgroepen gebruik gaan maken van de nieuwe omgeving.

Eind september werd duidelijk dat de oplevering van het eerste deel van het nieuwe universiteitsgebouw een vertraging heeft opgelopen van een half jaar. De coronacrisis gooide roet in het eten, omdat er in de binnenruimtes van het gebouw niet met genoeg personeel tegelijkertijd gewerkt kan worden. Ook verliep de coördinatie van het bouwproject stroever dan verwacht.

Ballast Nedam, De Groot-Lammerink en de RUG brachten week een video naar buiten, waarin de vorderingen in de afgelopen maanden worden toegelicht:

Deel dit artikel: