RIVM telt 21 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 71 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 21 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 13.275 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 13.254. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden in totaal 71 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Het Hogeland gaat het om 14 nieuwe gevallen, Westerkwartier 10, Oldambt 7, Eemsdelta 6, Westerwolde 5, Midden-Groningen 4 en Pekela en Veendam 2. In de gemeente Stadskanaal werden geen positieve testen afgenomen.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 3.422 personen positief getest. Dit aantal ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 4.009 staat. In de ziekenhuizen werden 96 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 27 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.714 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 17 minder in vergelijking met zaterdag, waarvan er 610 op de IC liggen. Voorts werden er 7 nieuwe sterfgevallen gemeld.