Categorieën: Nieuws

Paul de Rook stopt als wethouder in Groningen

Paul de Rook (D66) stopt op 31 juli als wethouder in de gemeente Groningen. Dat heeft de gemeente  dinsdagmiddag bevestigd, nadat verschillende bronnen zijn vertrek aan OOG bevestigden.

“Deze volgende stap zet ik met volle overtuiging, maar niet zonder weemoed”, zo meldt De Rook via de website van de gemeente. “Groningen is mijn stad. Ik heb de afgelopen 12 jaar, waarvan 7 jaar als wethouder, met toewijding geprobeerd onze stad een beetje mooier te maken. Ik ben dankbaar voor de onvergetelijke momenten, de leuke collega’s, de lessen die ik heb geleerd en de groei die ik bij de gemeente heb kunnen doormaken.”

Per 1 augustus begint De Rook aan zijn nieuwe baan, als directeur Organisatie- en Onderwijsontwikkeling bij Noorderpoort. “Ik heb al mijn beroepsmatige keuzes gemaakt vanuit de wens bezig te zijn met maatschappelijk relevante vraagstukken”, zo stelt De Rook.  “Ik wil graag dat mijn bijdrage hieraan een zeker verschil kan maken. Vanuit die drijfveren kan ik geen maatschappelijk meer relevante sector bedenken dan het Mbo. Ik vind het geweldig om me de komende jaren met de toekomst van het Groningse beroepsonderwijs te mogen bezighouden bij een van de meest inspirerende organisaties die ik de afgelopen jaren heb leren kennen”

Opvolgers nog onbekend

De Rook kondigde in maart van dit jaar al aan dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar zou stellen voor het lijsttrekkerschap van zijn partij, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

De opvolger van De Rook is nog niet bekend. Raadslid en D66-fractievoorzitter Tom Rustebiel heeft zich kandidaat gesteld voor deze taak, evenals voormalig Tweede Kamerlid Antje Diertens.

Vaarwel na twaalf jaar gemeentepolitiek

In 2010 begon De Rook met zijn carrière in de lokale Groninger politiek. Vanaf dit jaar was De Rook, namens D66, lid van de gemeenteraad.

Sinds 2014 is De Rook wethouder in Groningen. Tot 2019 had hij Verkeer & Vervoer, Cultuur, Sport en de verbouwing van de Oostzijde van de Grote Markt in zijn portefeuille. Na de verkiezingen van 2018 hield De Rook zich bezig met Economische Zaken, Cultuur en Financiën. Ook was hij wijkwethouder voor het westelijke deel van de Stad.

Van 2005 tot 2013 studeerde De Rook juridische bestuurskunde en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2018 trouwde hij met CDA-Tweede Kamerlid Anne Kuik.

 

Tom Veenstra

Recente berichten

Personen proberen woning binnen te komen waar eerder een overval plaatsvond

Twee personen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd om een woning binnen…

33 minuten geleden

RUG schrapt programmaonderdelen uit lustrumviering vanwege demonstratie

Het programma van de Rijksuniversiteit voor de lustrumviering is voor deze zaterdag aangepast. Verschillende onderdelen…

47 minuten geleden

Personen schieten met balletjespistool vanuit auto op mensen

Politieagenten hebben vrijdagavond een balletjespistool in beslaggenomen waarmee vanuit een personenauto op mensen was geschoten.…

1 uur geleden

Niet ‘Maai Mei Niet’ maar Japanse duizendknoop zit roeiers in het vaarwater

Niet 'Maai Mei Niet' maar invasieve exoten belemmeren het zicht rond het Noord-Willemskanaal. Dat zegt…

5 uur geleden

Selwerd bestaat precies zestig jaar: “Idee was om alleen maar rijtjeshuizen te bouwen”

De wijk Selwerd is zaterdag jarig. De stadswijk bestaat precies zestig jaar. In de wijk…

5 uur geleden

HSV grootste partij bij verkiezingen Hanze

HSV is de grootste partij geworden bij de medezeggenschapsraadverkiezing op de Hanze. De verkiezingen werden…

6 uur geleden