Noorderzijlvest vorig jaar 3,1 miljoen in de plus

nieuws
Met boten proberen de provincie en waterschappen exoten uit vaarwegen te halen - Foto: Waterschap Noorderzijlvest

Het Waterschap Noorderzijlvest heeft haar jaarrekening van 2020 afgesloten met een positief saldo van 3,1 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag over vorig jaar, wat maandagmiddag werd gepresenteerd.

Het positieve saldo is met name het resultaat van een gebrek aan investering. De werkzaamheden aan de zeedijk tussen de Eemshaven en Delfzijl werden vorig jaar afgerond, waardoor hier geen geld aan uitgeven hoeft te worden. Ook heeft het Waterschap haar raming voor het jaar beter aangepast op de werkelijke kosten.

“Zo kan het waterschap beter waarmaken wat we jaarlijks aan plannen presenteren”, aldus Noorderzijlvest. “De stijging van het belastingtarief (gemiddeld 4 procent) kan zo ook in de pas blijven lopen met de ontwikkeling van de tarieven in de rest van het land.”