Categorieën: Nieuws

Gratis cursusprogramma voor zelfstandige cultuurdocenten in Groningen

Zzp’ers werkzaam op het gebied van cultuureducatie in Drenthe en Groningen kunnen, na de zomer, gratis meedoen aan een cursusprogramma. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft 70.000 euro beschikbaar gesteld deze cursussen.

Fysieke kunstlessen en erfgoedprojecten werden veelal geannuleerd door de coronacrisis. Daardoor moesten zzp’ers omschakelen naar online alternatieven en dat was niet voor iedereen even makkelijk. De cursussen vormen, nu ook de middelbare scholen vanaf 31 mei weer volledig open mogen, een steuntje in de rug voor deze groep zelfstandigen.

“We ontwikkelen de komende weken een cursus waar zzp’ers niet alleen gratis aan kunnen deelnemen, maar waar ze na afloop ook een bescheiden bedrag krijgen om het geleerde in de praktijk toe te passen”, vertelt Marieke Vegt, directeur bij Stichting Kunst & Cultuur. “Het gaat om het vergroten van de kennis van zzp’ers rond digitale werkvormen en het interactief leren, met en zonder beeldscherm. Daarnaast kijken we naar mogelijke nieuwe verdienmodellen, zodat ze de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen treden en weten hoe ze scholen het beste kunnen benaderen om hun diensten aan te bieden”

In Groningen kunnen tussen de dertig en 76 ondernemers zich, na de zomer, aanmelden voor de cursussen via de website van Stichting Kunst & Cultuur.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden