“Donderdagochtend regen, vanaf vrijdag langere periode lenteweer”

nieuws
Foto: matt brockie from FreeImages

Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis staan we aan de vooravond van een langere periode met stabiel en zonnig lenteweer waarbij de temperatuur langzaam maar zeker verder op gaan lopen.

“Donderdagochtend is er eerst veel bewolking met zo nu en dan lichte regen”, vertelt Kamphuis. “In de middag trekt de neerslag naar het zuiden weg en breekt de zon vanuit het noorden af en toe door. Bij een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 14 graden. Op vrijdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijf het vrijwel overal droog. Het kan dan al 16 of 17 graden worden.”

Zonnige perioden
“Op zaterdagochtend krijgen we te maken met enkele velden met laaghangende bewolking. Maar die zullen snel op gaan lossen. De rest van de dag zijn er zonnige perioden met een paar wolken. Het wordt 18 graden. Zondag zijn er opnieuw zonnige perioden maar ontstaan er ook stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 18 of 19 graden. Op beide weekenddagen is het rustig weer.”

22 graden
“Wat er daarna gaat gebeuren? Ik verwacht dat hogedrukgebieden het weerbeeld bij ons blijven bepalen. Dat betekent dat het fraaie lenteweer na het weekend aanhoudt. Maandag wordt het rond de 20 graden met flink wat zon en een paar wolkenveldjes. Dinsdag en woensdag wordt het nog wat warmer en kan het zomaar 22 graden worden. De wind zal zich op de vlakte houden en omdat de zon veelvuldig schijnt zal het warmer aanvoelen. Ook daarna denk ik dat de trend voorjaarsachtig blijft met veel zon. Wel zijn we afhankelijk van de koers van het hogedrukgebied waarbij het niet ondenkbaar is dat de temperaturen zelfs verder zullen stijgen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: