CDA twijfelt aan snelle hervatting bouw Kattenbrug

nieuws
Foto Gemeente Groningen. Kattenbrug

Hoewel de Raad van State zich nog moet uitspreken in een zaak die werd aangespannen tegen de bouw van de Kattenbrug, is het gemeentebestuur van plan om middels een ‘reparatievergunning’ de bouw van de brug snel voort te zetten. Een vreemde zaak, vindt CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens.

De bouw van de Kattenbrug over het Schuitendiep werd afgelopen vrijdag stilgelegd, na een besluit van de Raad van State. Omwonende Kors van Bladeren spande de zaak aan, omdat de vergunning voor de aanleg in strijd zou zijn met het bestemmingsplan openbaar vaarwater. Daarom zou de gevolgde procedure voor de vergunningverlening niet goed zijn geweest. “Dit is naar ons weten een belangrijk onderdeel van de zaak bij de Raad van State”, zo stelt Ubbens. “Met nu wederom een snelle procedure wordt dit punt toch bevestigd?”

Ubbens vraagt zich af waarom het stadsbestuur de bouw van de brug per sé door te laten gaan. De uitspraak van de Raad van State is, zo stelt de CDA fractie, prima af te wachten.

De noodzaak voor de aanleg van de Kattenbrug is voor het CDA ook niet evident. De Diepenring lijkt volgens de fractie niet voor te komen in de concept-OV Visie. De busroute loopt namelijk via het Damsterdiep en de Oostersingel.

Ubbens zal woensdagmiddag, namens de CDA fractie, vragen stellen aan het gemeentebestuur over de gang van zaken.

Deel dit artikel: