’40 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 80 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 40 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 40 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met tien infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 19 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

In de provincie werden twee nieuwe ziekenhuisopname geregistreerd. De patiënten zijn afkomstig uit de gemeentes Groningen en Westerkwartier. Er werden geen nieuwe sterfgevallen door COVID gerapporteerd. Donderdag registreerde het RIVM geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 40 1 0 Midden Groningen 4 0 0
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 6 0 0
Veendam 6 0 0 Westerkwartier 2 1 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 12 0 0
Oldambt 4 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 4 0 0
Totaal 80 2 0

Landelijk vonden de GGD’en 4.219 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 469 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.822 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 1.891. Op de IC’s zijn nu 608 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, dertien minder dan donderdag. Het RIVM registreerde twaalf overlijdens door COVID-19. Donderdag meldde het RIVM nog achttien overlijdens.

Deel dit artikel: