Vanaf eind volgende week ook ’s nachts werkzaamheden bij Hoofdstation; geluids- en lichtoverlast voor omwonenden

nieuws
Foto: Groningen Spoorzone

Vanaf volgende week zaterdag gaan aannemers Strukton en Anton Rail ook ’s nachts aan het werk op en rond het Hoofdstation van Groningen. Tijden de treinvrije periode moeten omwonenden rekening houden met geluids- en lichthinder.

De werkzaamheden zijn nodig om alle werkzaamheden die gepland staan tijdens de treinvrije periode op tijd af te krijgen. Tussen zaterdag 8 en maandag 17 mei wordt er ook op het station zelf gewerkt, waardoor looproutes gaan veranderen.

Volgens ProRail proberen de aannemers de aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk vanaf het bouwterrein aan de zuidzijde te laten verlopen, dit gebeurt daarnaast zoveel mogelijk overdag.  Incidenteel bouwverkeer via de noordzijde van het station is echter niet te voorkomen, zo stelt de railbeheerder.

Ook werkzaamheden op andere treintrajecten en stations

Op de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool wordt, vanaf donderdag 13 tot en met zondag 16 mei, gewerkt aan spoorvernieuwing. Dit gebeurt tussen Groningen en Zuidhorn tussen 14 en 16 mei. Op de stations Baflo en Usquert zijn in deze periode perron-werkzaamheden. In Bedum wordt dan aan een onderdoorgang gewerkt.

Geen treinen van 8 tot en met 16 mei

Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen de stations Groningen en Groningen Europapark. Op de trajecten Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool rijden er bussen in plaats van treinen van vrijdag 14 mei tot en met zondag 16 mei.