RIVM telt 61 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 144 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 61 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 11.387 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 11.326. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. In de provincie werden in totaal 144 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen en Westerkwartier gaat het om 16 nieuwe gevallen, Het Hogeland 12, Eemsdelta en Stadskanaal 10, Oldambt 8, Veendam 6, Westerwolde 3 en Pekela 2.

Twee overlijdens
In de provincie kwamen in het afgelopen etmaal twee personen te overlijden nadat zij eerder positief getest waren op het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Groningen en om een inwoner van de gemeente Eemsdelta.

Landelijk
Landelijk werden er in het afgelopen etmaal 8.285 personen positief getest. Dit ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 7.554 staat. In de ziekenhuizen werden 271 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care ging het om 60 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.428 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 62 minder in vergelijking met vrijdag, waarvan er 802 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 31 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: