RIVM telt 23 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 116 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 23 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus, in maart vorig jaar, zijn er in de gemeente Groningen nu 11.103 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 11.080. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. In de provincie werden in het afgelopen etmaal 116 personen positief getest op het coronavirus. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Eemsdelta gaat het om 17 nieuwe gevallen, Stadskanaal 14, Het Hogeland en Westerkwartier 12, Midden-Groningen en Westerwolde 10, Oldambt 8, Veendam 7 en Pekela 3.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
In de afgelopen 24 uur kwam één inwoner te overlijden nadat deze eerder positief getest was op het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Westerwolde. Een inwoner van de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk
Landelijk werden er in het afgelopen etmaal 8.218 personen positief getest. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 6.931 staat. In de ziekenhuizen werden 218 nieuwe patiënten opgenomen. Op de Intensive Care-afdelingen gaat het om 45 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.517 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 26 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 788 personen op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 17 nieuwe overlijdens gemeld.