RIVM: ’59 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 166 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds woensdagochtend met 59 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens 107 infecties vastgesteld.

De 77 nieuwe besmettingen in de gemeente zijn er 44 meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. Er werd één nieuwe ziekenhuisopname vastgesteld onder de inwoners van de gemeente Groningen. Er werden geen nieuwe overlijdens gemeld binnen de gemeentegrenzen. Woensdag meldde het RIVM nog vier overlijdens in de gemeente Groningen, evenals een ziekenhuisopname.

Buiten de gemeente Groningen werden 107 nieuwe besmettingen gemeld. Tussen dinsdag- en woensdagochtend waren dat er 118. Buiten de gemeente Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames door corona gemeld. Wel overleed een inwoner van de gemeente Pekela aan de gevolgen van COVID-19. Woensdag maakte het RIVM geen melding van sterfgevallen door COVID buiten de gemeente Groningen.

Hieronder vindt u een overzicht met het aantal besmettingen dat tussen woensdag- en donderdagochtend is gemeld bij het RIVM uit de provincie Groningen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 59 1 0 Midden Groningen 15 0 0
Stadskanaal 8 0 0 Het Hogeland 9 0 0
Veendam 12 0 0 Westerkwartier 17 0 0
Pekela 5 0 1 Eemsdelta 18 0 0
Oldambt 18 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 3 0 0
Totaal 166 1 1 Overig 0 0 0

In Nederland als geheel vond het RIVM tussen woensdag- en donderdagochtend 7.833 nieuwe besmettingen, 1.487 meer dan in de voorgaande vierentwintig uur. 326 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 57 op een IC. 19 mensen overleden aan COVID-19, vier minder dan woensdag werden gemeld.

Deel dit artikel: