Negen dagen bussen in plaats van treinen tussen Hoofdstation en Europapark

nieuws
Foto Andor Heij.

Vanaf volgende week zaterdag (8 mei) tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen het Hoofdstation van Groningen en station Groningen – Europapark. De NS en Arriva zetten daarom bussen in op dit traject.

De treinvrije periode wordt gebruikt om grote werkzaamheden uit te voeren, ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg (N7) over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat. Er wordt een nieuw spoordek op zijn plaats onder het spoor ingereden. Het spoor ter hoogte van de ringweg moet hiervoor eerst helemaal worden weggehaald.

Ook wordt er in deze periode dag en nacht gewerkt op en rond het Hoofdstation van Groningen.

Extra reistijd

De geplande werkzaamheden zorgen voor een extra reistijd van ongeveer een kwartier. Veel reizigers van en naar de Stad kunnen beter rechtstreeks van en naar Groningen Europapark lopen of fietsen. De vervoerders en ProRail gaan extra fietsenrekken plaatsen bij dit station.

Meer bussen

Een aantal buslijnen rijdt in deze periode vaker en langer gedurende de dag van en naar station Europapark. Zo rijdt lijn 2 meerdere extra vroege ritten, ook ’s avonds en op zondag. Ook rijdt er een extra stadslijn, namelijk lijn 17, tussen station Europapark en Kardinge (via de Sontweg).

Meer werkzaamheden rond hemelvaart

Van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl. Van vrijdag 14 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Roodeschool en rijden de treinen van de laatste twee avondritten tussen Groningen en Zuidhorn niet. Arriva zet bussen in.

Deel dit artikel: