Kabinet wil terrassen en winkels vanaf 21 april openen als cijfers het toelaten

Als de cijfers het toelaten wil het kabinet vanaf 21 april terrassen en winkels heropenen. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

Het kabinet heeft de afgelopen periode gewerkt aan een plan dat deze heropening mogelijk moet maken. Het plan ligt op dit moment bij het Outbreak Management Team, het OMT. Zij gaan hun licht er over laten schijnen waarna het zondag besproken wordt tijdens het Catshuisberaad. Mochten de plannen goedgekeurd worden, dan worden de versoepelingen komende dinsdag bekendgemaakt in een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte (VVD).

Ook de avondklok zou vanaf deze datum kunnen vervallen. Of de plannen doorgaan hangt af van de ontwikkeling van de besmettingscijfers.

Deel dit artikel: