Gemeente betaalt eerste rolstoelfiets voor nieuwe uitleenservice in Haren

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen gaat de eerste rolstoelfiets verzorgen voor de uitleenservice, die Maria Romp en Freerk de Boer uit Haren willen gaan opzetten.

Het stel richtte, nadat Freek ziek werd door een auto-immuunziekte, een stichting op om geld in te zamelen voor meer rolstoelfietsen in de buurt. Dankzij het vervoersmiddel kon het Harense stel de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella fietsend afleggen.

Dankzij de gemeente Groningen kunnen Maria en Freerk in ieder geval één rolstoelfiets uitlenen aan gebruikers uit de omgeving. Daarmee is het de eerste uitleendienst voor rolstoelfietsen in Noord-Nederland. Wethouder Philip Broeksma bezocht het stel vrijdagochtend om te vertellen dat de gemeente het eerste exemplaar gaat financieren.

Maar ze willen meer fietsen kunnen uitlenen, dus donaties voor het initiatief zijn nog steeds welkom. Doneren kan via de website van de stichting.

Deel dit artikel: