Fietsrave in Stadspark om jongeren in coronatijd op te vrolijken

Er vindt zaterdagavond een ware fietsrave plaats in het Stadspark in Groningen.

De bedoeling is om een muzikale optocht te houden om jongeren in deze coronatijd op te vrolijken. Er rijden bakfietsen mee met geluid en muziek. Esmeralda van Daalen, een vrouwelijke dj uit Groningen ook wel bekend als ‘Deets’, draait vooraan de stoet vanuit een bakfiets een live set.

De tochten werden eerder in Amsterdam en Utrecht gehouden om de jongeren een hart onder de riem te steken. “Fiets voor je Leven vraagt aandacht voor de toenemende (geestelijke) problematiek onder jongeren en het gebrek aan perspectief. Wij maken ons grote zorgen over de huidige ontwikkelingen: jeugd-ggz instellingen overstromen, werk/stages verdwijnen, jongeren vereenzamen en een hele generatie zit uitzichtloos thuis”, aldus de organisatie.

De fietstocht begint om 19.00 uur vanaf de Concourslaan. Er is toestemming voor gegeven en verkeersregelaars gaan het een en ander in goede banen leiden.