Fieldlab: “Veilige evenementen blijken mogelijk”

nieuws
Foto: Kimberlee Kessler from FreeImages

Evenementen, voorstellingen en congressen kunnen veilig georganiseerd worden als men zich houdt aan een aantal veiligheidsmaatregelen. Dat zegt Fieldlab zondag.

Fieldlab heeft de afgelopen maand diverse proefevenementen georganiseerd waaronder een congres, muziekfestivals en voetbalwedstrijden waar publiek bij aanwezig mocht zijn. Op basis van de resultaten van eigen onderzoeken zegt de organisatie nu dat evenementen, die zich binnen op een vaste plaats afspelen, en waarbij het publiek zich rustig gedraagt, veilig georganiseerd kunnen worden. Bij deze evenementen kan maximaal de helft van de normale capaciteit worden gebruikt. Het houden van anderhalve meter afstand is niet nodig, wel moeten bezoekers vooraf getest worden op het coronavirus en bij verplaatsingen moet er een mondkapje gedragen worden. Ook moet er goede ventilatie aanwezig zijn.

De resultaten van het onderzoek zijn inmiddels aangeboden aan het kabinet. Fieldlab hoopt dat het Outbreak Management Team op korte termijn advies uit gaat brengen over het kunnen organiseren van evenementen.