Fakkelprotest bij provinciehuis om druk in Den Haag op te voeren rond bevingsproblematiek

nieuws
Foto: © Rieks Oijnhausen

Bij het provinciehuis in Groningen hielden vrijdagmiddag enkele tientallen demonstranten een fakkelprotest, omdat aandacht te vragen bij regionale bestuurders om de druk op het Kabinet op te voeren namens de aardbevingsgedupeerden uit Groningen.

Het protest werd georganiseerd door SP-Kamerlid Sandra Beckerman. Volgende week debatteert de Tweede Kamer over het ontwerp-instemmingsbesluit met betrekking gaswinning Groningenveld. Ook gaat de parlementaire enquête naar de gaswinning binnenkort van start. Met daarnaast de Kabinetsformatie is dit het uitgelezen moment voor de demonstranten om van zich te laten hore.

“Tienduizenden gedupeerde Groningers wachten nog steeds. Maar Shell en Exxon hebben al minimaal 1,5 miljard compensatie gekregen en weigeren nu kosten te betalen voor de ellende die ze hebben aangericht. Dit moet stoppen”, aldus Beckerman. “Het nieuwe kabinet moet van Groningen topprioriteit maken.” Samen met gedupeerden boden Beckerman en de bewoners van het bevingsgebied daarom een zwartboek aan, aan Commissaris der Koning René Paas.

Foto: © Rieks Oijnhausen