Duitse luchtvaartmaatschappij wil gaan vliegen vanaf Eelde

nieuws
Foto: eisenbahner via Wikimedia Commons (CC 2.0 Generic)

De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines wil binnenkort een vliegtuig gaan stationeren op Groningen Airport Eelde. De maatschappij wil het toestel gaan gebruiken om, voor reisorganisaties, vakantievluchten uit te voeren naar een nog onbekende bestemming.

Volgens Luchtvaartnieuws.nl heeft het bedrijf kort geleden twee Embraer 190-vliegtuigen geleased. Eén van deze twee toestellen gaat naar de noordelijke luchthaven. De virtuele ‘groene’ luchtvaartmaatschappij gaat alleen de tickets en marketing voor de vluchten afhandelen. De vluchten zelf worden door touroperators uitgevoerd.

Het bedrijf wil nog niet prijsgeven waar de vluchten vanaf Eelde naartoe gaan. Als bekend is welke reisorganisatie de vluchten gaat uitvoeren, zal ook de bestemming van de vluchten naar buiten worden gebracht. De onderhandelingen hierover lopen nog, zo stelt de Duitse luchtvaart-start up.

Deel dit artikel: