Julia Spinder, Rama Almasri en Nicole Hoiting, eerstejaars studenten van de opleiding Food, Live & Innovation van Terra Groningen ontvingen vorige week donderdag de derde prijs, bij de MBO Challenge Voedselverspilling, met hun bietencider en bietenhumus.
De prijzen werden door Jelien Timmermans en Femke Kingma uitgereikt in De Wolkenfabriek op het Suikerterrein. Zij wonnen de Challenge in 2019.
Het landbouwbedrijf Straver, gevestigd in Almkerk, vroeg de studenten een oplossing te verzinnen voor de te grote bieten die op het land blijven liggen. Na experimenten met de producten, bleken bietencider en bietenhumus hun oplossing. Struver heeft inmiddels contact gelegd met een wijnboer in de regio om de cider te produceren.
De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…
Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden er in de stad verschillende activiteiten plaats.…
In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…
Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…
Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…
De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…