’47 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 133 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 47 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 86 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 37 infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden 135 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De besmettingscijfers van de afgelopen dagen zijn echter vertekend. Dat komt door een fout in het registratiesysteem van de GGD, waardoor besmettingen die woensdag al werden vastgesteld, pas donderdag werden vermeld in de cijfers van het RIVM.

In de provincie werd één  nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, net als donderdag. Deze keer gaat het om een inwoner van de gemeente Stadskanaal. Er werden, net als donderdag, geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 gemeld binnen de provinciegrenzen.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 47 0 0 Midden Groningen 12 0 0
Stadskanaal 5 1 0 Het Hogeland 10 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 21 0 0
Pekela 5 0 0 Eemsdelta 11 0 0
Oldambt 13 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 5 0 0
Totaal 133 1 0

Landelijk vonden de GGD’en 8.966 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 168 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 2.490 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 2.477. Op de IC’s zijn nu 792 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, drie minder dan donderdag. Het RIVM registreerde 12 overlijdens door COVID-19. Donderdag meldde het RIVM nog 14 overlijdens.

Deel dit artikel: