Vrijheidsplein komend weekend gedeeltelijk dicht

nieuws

Een deel van het Vrijheidsplein van vrijdag 5 maart 22.00 uur tot maandag 8 maart 06.00 uur afgesloten voor het verkeer. Combinatie Herepoort pakt dan het viaduct over het Vrijheidsplein aan.

Het is komend weekend niet mogelijk om vanaf de westelijke ringweg de ring zuid op te rijden. Ook kan verkeer uit de richting Drachten niet via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg. De overige richtingen op het Vrijheidsplein zijn wel open.

Verkeer vanaf de westelijke ringweg naar de zuidelijke ringweg richting Assen/Hoogezand wordt omgeleid via de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn. Verkeer uit de richting Drachten naar Hoendiep of Vinkhuizen wordt omgeleid via afrit 35 Hoogkerk en vervolgens via de Johan van Zwedenlaan. Verkeer richting Martiniplaza kan omrijden via de Laan Corpus den Hoorn en Paterswoldseweg. Het verkeer richting Groningen-West, centrum of Winsum rijdt om via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg.

Komend weekend wordt de betonrand bovenop het Vrijheidsplein gesloopt. Het weekend daarop is gepland als reserveweekend, mochten de werkzaamheden niet tijdig kunnen worden afgerond.

Deel dit artikel: