Voorbereidingen verkiezingen in volle gang, grote tenten op Ossenmarkt en Damsterdiep

nieuws
Foto: Erick Bakker

Op onder andere het Damsterdiep, de Ossenmarkt en bij het Hoofdstation zijn door de gemeente Groningen grote tenten geplaatst. De tenten gaan komende dagen gebruikt worden voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De komende drie dagen kunnen mensen hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamer. Op maandag en dinsdag krijgen mensen die tot de risicogroep behoren de mogelijkheid om een stem uit te brengen, op woensdag zijn alle stemgerechtigden welkom. De afgelopen week kregen mensen die zeventig jaar en ouder zijn al de mogelijkheid om te briefstemmen. Op maandag zijn er in de gemeente Groningen zeventien stembureaus geopend, op dinsdag eveneens zeventien en op woensdag 113 stembureaus. Op een interactieve kaart van de gemeente Groningen is te zien wanneer welke stemlokalen geopend zijn.

Om de verkiezingen zo veilig mogelijk te organiseren vanwege het coronavirus heeft men op verschillende plekken creatieve oplossingen bedacht. Eén van die oplossingen is om stembureaus een plek te geven in grote tenten.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Erick Bakker
Deel dit artikel: