RIVM telt 61 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 151 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 61 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente nu 9.268 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 9.207. Dit betekent een stijging van 0,66 procent. In de provincie Groningen werden 151 nieuwe besmettingen gevonden. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen, in de gemeente Midden-Groningen gaat het om 21 nieuwe gevallen, Oldambt 18, Het Hogeland 12, Westerkwartier 11, Stadskanaal 9, Westerwolde 7, Veendam 5, Pekela 4 en Eemsdelta 3.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames
In de provincie kwam één inwoner te overlijden nadat deze eerder positief getest was op het coronavirus. Het gaat om een inwoner van de gemeente Midden-Groningen. Een inwoner van de gemeente Pekela moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 5.336 personen positief getest. Dit is het hoogste aantal sinds 23 januari. In de ziekenhuizen werden 176 personen opgenomen op de reguliere afdelingen, 36 mensen kwamen terecht op de Intensive Care. In totaal liggen er nu 1.863 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 48 minder in vergelijking met vrijdag, waarvan er 542 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 41 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: