RIVM telt 59 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 155 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 59 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland is nu bij 9.106 inwoners van de gemeente Groningen het coronavirus vastgesteld. Dinsdag lag dit aantal nog op 9.047. Dit betekent een stijging van 0,6 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. In de provincie werden in totaal 155 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden aangetroffen in de gemeente Groningen, in de gemeente Oldambt gaat het om 19 nieuwe gevallen, Midden-Groningen en Stadskanaal 15, Westerkwartier 13, Het Hogeland 10, Veendam 9, Eemsdelta 8, Westerwolde 5 en Pekela 2.

Overlijdens en ziekenhuisopnames
In de afgelopen 24 uur kwam één inwoner van de provincie Groningen te overlijden nadat deze eerder positief getest was op het coronavirus. Het betreft een inwoner van de gemeente Oldambt. Ook werd een inwoner van deze gemeente opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk
Landelijk werden er afgelopen etmaal 4.997 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 177 nieuwe patiënten opgenomen op de reguliere afdelingen, 49 personen kwamen terecht op de Intensive Care. In de ziekenhuizen liggen nu in totaal 1.946 patiënten, dit zijn er 38 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 549 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 48 nieuwe overlijdens gemeld.