RIVM telt 35 nieuwe besmettingen in gemeente, 112 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 35 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Groningen nu 9.303 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 9.268. Dit betekent een stijging van 0,37 procent. In de provincie Groningen werden in het afgelopen etmaal in totaal 112 nieuwe besmettingen gevonden. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Midden-Groningen gaat het om 22 nieuwe gevallen, Het Hogeland 14, Oldambt en Stadskanaal 9, Westerkwartier en Westerwolde 7 en Eemsdelta, Veendam en Pekela 3. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen geregistreerd.

Landelijk werden het afgelopen etmaal 4.526 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 139 personen opgenomen, op de Intensive Care-afdelingen ging het om 39 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.851 mensen in de ziekenhuizen, dit zijn er 12 minder in vergelijking met zaterdag, waarvan er 545 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 30 nieuwe overlijdens gemeld.

Deel dit artikel: