RIVM meldt 23 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 58 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn, sinds zondagochtend, 23 nieuwe besmettingen met het coronavirus gevonden. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 58 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen 12 besmetting minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. Eén inwoner van de gemeente werd opgenomen in een ziekenhuis. Er werden geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 gemeld in de gemeente.

In de provincie werden 54 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (11). Er werden twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in de Ommelanden. Deze personen zijn afkomstig uit de gemeentes Oldambt (1) en Midden-Groningen (1). Het RIVM registreerde geen nieuwe overlijdens door COVID in de provincie.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 23 1 0 Midden Groningen 8 1 0
Stadskanaal 3 0 0 Het Hogeland 2 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 11 0 0
Pekela 2 0 0 Eemsdelta 1 0 0
Oldambt 2 1 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 4 0 0
Totaal 58 3 0

Landelijk vonden de GGD’en 3.924 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 602 minder dan gisteren. 180 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting, 41 meer dan zondag. De IC’s namen 33 nieuwe patiënten op, zondag waren dat er 39. Het RIVM registreerde 26 overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er 30.

Deel dit artikel: