PvdA gaat vragen stellen over verhuurverbod: “Bewoners kunnen ons aan hun zijde vinden”

nieuws
Foto: Jeroen Stoop via: wikiportret.nl / WikiMedia (ccby-gfdl)

De fractie van de PvdA gaat schriftelijke vragen aan het College stellen over een verhuurverbod in de wijken De Hoogte en de Indische Buurt. De fractie kiest voor schriftelijke vragen omdat het om een belangrijk onderwerp gaat.

Dinsdag liet de stichting Kop Indische Buurt in een artikel in de Gezinsbode weten dat er een verhuurverbod moet komen. Volgens de stichting hebben gemeenten sinds kort een instrument in handen waarmee beleggers kunnen worden verhinderd om huizen op te kopen en voor veel geld door te verhuren. Men heeft in een brief aan het stadsbestuur laten weten dat men graag in aanmerking wil komen voor een pilot. In beide wijken gaan koopwoningen al jaren voor tienduizenden euro’s boven de vraagprijs van de hand. Starters vissen hierdoor vaak achter het net.

“Dit moet stoppen”
Voor fractievoorzitter Julian Bushoff en zijn collega Maarten van der Laan is het aanleiding om schriftelijke vragen te stellen. “Wij zullen om actie gaan vragen omdat wij vinden dat dit moet stoppen”, vertelt Bushoff. “Beleggers nemen de wijken over. We willen in ieder geval laten weten dat de bewoners de PvdA aan hun zijde kunnen vinden. Met de vragen willen we een antwoord krijgen op wat we als gemeente precies kunnen doen. Daarnaast willen we, ook met het oog op de formatie van een nieuw kabinet, aansturen op meer mogelijkheden om het opkopen van woningen door beleggers te voorkomen.”

Schriftelijke vragen
De PvdA kiest ook bewust voor schriftelijke vragen. “We hadden ook mondelinge vragen kunnen stellen, maar we vinden dit een heel belangrijk onderwerp. Schriftelijk is als het ware ook een iets zwaarder middel dat je als raadslid in kunt zetten. Het college heeft ook iets langer de tijd om te reageren.”